Ce este… vehiculul de înlocuire

Ești mândrul posesor al unei mașini pe care o tratezi ca și cum ar fi un membru cu drepturi depline al familiei tale? Sau o privești ca pe un partener de încredere în relațiile de afaceri, care îți este indispensabil în activitățile zilnice? Din orice categorie ai face parte, cel mai mult îi vei resimți lipsa atunci când va trebui să te desparți de ea la service, pentru câteva zile de reparații, sau în cazurile și mai puțin fericite în care îți este grav avariată.

Dacă pe deasupra ești și o persoană foarte activă, constant în mișcare și care nu se simte confortabil atunci când depinde de mijloacele de transport în comun ca să-și planifice treburile zilnice, te vei regăsi brusc în fața unei singure alternative: un vehicul de înlocuire.

De ce e recomandabil să închiriezi un vehicul de la o companie specializată și nu să apelezi la cunoscuți sau rude pentru ajutor? Deși, la prima vedere, a doua opțiune pare cea mai la îndemână, îți vom explica în continuare de ce închirierea unui vehicul este soluția cea mai comodă pentru nevoia ta de mobilitate:

  • Te ajută să te deplasezi în continuare cu ușurință, fără limită de kilometri parcurși.
  • Poți prelua vehiculul de oriunde ai nevoie (de exemplu, de la service-ul la care tocmai ți-ai lăsat propria mașină la reparat) și îl poți preda oriunde îți este convenabil, dacă ai încheiat în acest sens un acord prealabil cu furnizorul serviciului.
  • Primești un vehicul similar celui pe care îl folosești în mod curent, echipat cu dotările standard pentru clasa respectivă (inclusiv pneuri de sezon, iar pe timp de iarnă unii furnizori de rent-a-car te așteaptă chiar cu mașina încălzită!).
  • Nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu starea de funcționare a vehiculului: toate mașinile destinate acestui serviciu sunt modele recente (majoritatea încă în perioada de garanție oferită de producător), bine întreținute și cu reviziile și asigurările la zi.
  • Tratezi cu echipe de profesioniști, care te vor ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie, în așa fel încât să te bucuri de tot confortul pe care ți-l dorești.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când analizezi opțiunea unui vehicul de înlocuire?

  • Vehiculul de înlocuire îți satisface nevoia de mobilitate și confort, dar nu înlocuiește 100% mașina ta. Nu miza pe exact aceleași dotări și performanțe pe care le are propriul tău vehicul: nu toate modelele de automobile au versiuni identice disponibile pentru închiriere, iar companiile de rent-a-car au în uz flote de vehicule care corespund cerințelor generale ale pieței.
  • Chiar dacă vehiculul de înlocuire nu este mașina ta, va trebui să îl tratezi ca și cum ar fi: cu grijă și responsabilitate. De aceea, combustibilul pe care îl folosești intră exclusiv în sarcina ta, la fel ca și buna utilizare a vehiculului respectiv. Astfel, în momentul în care vei returna vehiculul de înlocuire, acesta trebuie să fie în aceeași stare în care l-ai primit.
  • În cele mai multe cazuri, atunci când soliciți un vehicul de înlocuire ai nevoie de un card de credit. Acesta este, mai mult decât o garanție a plății eventualelor despăgubiri în caz de avarie, o dovadă a solvabilității clienților în raport cu compania care furnizează vehiculul – este o modalitate prin care o terță instituție (banca emitentă a cardului) garantează pentru tine.
  • Majoritatea companiilor de rent-a-car oferă clienților posibilitatea de a desemna un șofer alternativ pentru vehiculul pe care îl vor folosi. Asigură-te că menționezi că dorești să beneficiezi de această opțiune chiar din momentul în care închei contractul de utilizare a mașinii. Este de asemenea necesar să anunți de la început furnizorul vehiculului de înlocuire dacă ai nevoie și de alte opțiuni facultative, precum scaunul pentru copil, GPS, suportul de schiuri sau altele asemenea.

Acum ești echipat să pleci la drum, chiar și cu o mașină de înlocuire. Dacă mai ai întrebări sau nelămuriri, le așteptăm mai jos, în secțiunea Comentarii. Altfel, îți urăm drum lin și te așteptăm să ne vizitezi din nou, cât de curând.