Ce este… asistenta rutiera

Cei mai multi dintre noi asociaza conceptul de asistenta cu sfera medicala sau a serviciilor sociale. Sa nu uitam, totusi, ca a asista inseamna, la modul general, a fi alaturi de cineva pentru a-l ajuta intr-o situatie problematica, fie ca este vorba despre demersuri legale, educative sau de orice alt fel.

Daca ai fost vreodata in situatia de a ramane cu masina in pana, la drum lung sau in oras, in mod sigur ai incercat sa rezolvi problema cu propriile tale resurse si, daca acestea n-au dat roade, ai apelat la cunostinte sau la un serviciu specializat de remorcaje, care sa te ajute sa-ti transporti masina la service. Dar, daca tot citesti aceste randuri, iti propunem un scurt exercitiu de imaginatie.

Ce s-ar fi intamplat daca te grabeai sa ajungi la o reuniune importanta in alt oras? Sau daca aveai cu tine in masina intreaga familie sau un grup de prieteni de care trebuia sa te ingrijesti in egala masura? Ori daca pur si simplu nu erai convins ca solutia de tractare pe care ai gasit-o e complet sigura si potrivita pentru masina ta? (Nu adaugam aici scenarii de filme horror, cu defectiuni in locuri izolate, in toiul iernii celei mai aspre si fara conexiune de mobil sau de date - desi, statistic, se intampla si asta din cand in cand..)

Pe scurt, exista situatii pe care un simplu camion de remorcaj nu le poate rezolva - situatiile in care este vorba despre oameni si despre nevoile lor. De aceea, conceptul de asistenta rutiera inseamna, de multe ori, mai mult decat un transport pe platforma de remorcaj sau decat o tractare.

O interventie de asistenta rutiera incepe cu descrierea detaliata a problemei pe care o ai si a contextului in care te gasesti. Operatorul care iti preia apelul va sti astfel care este cea mai buna solutie tehnica pentru masina ta (depanare pe loc sau transport pe platforma pana la cel mai apropiat service autorizat) si cea mai confortabila solutie pentru pasageri. Poate trebuie sa iti continui imediat drumul, in timp ce masina ta pleaca spre service, poate ai nevoie de cazare peste noapte, cat timp astepti sa se termine reparatiile, sau poate masina ta trebuie livrata in alt oras decat cel in care ajunge la service. Pentru fiecare dintre aceste cazuri - si pentru altele - exista o solutie pe care un serviciu de asistenta rutiera ti-o va oferi.

Daca iti faci griji in privinta costurilor, trebuie sa stii ca acestea sunt intotdeauna corecte, pentru ca o companie de asistenta rutiera are o retea agreata de prestatori si colaboratori certificati. Fie ca vorbim despre remorcajul in sine sau despre serviciile conexe (cazare, vehicul de inlocuire, bilete de autocar, tren sau avion, transportul masinii inapoi la domiciliu etc.), ai garantia ca totul se desfasoara asa cum trebuie si la preturi echitabile.

Te-am convins, asadar? Asistenta (rutiera) nu are de-a face cu birocratia sau cu institutiile statului, dar are foarte mult de-a face cu tine.