Istoric

Ne-am inceput activitatea acum 25 de ani, cand conceptul de „asistenta” nu era definit in Romania in sensul pe care il cunoastem astazi. De atunci, piata serviciilor de specialitate s-a dezvoltat si s-a diversificat, iar noi ne-am reinventat continuu.

Ca intr-o adevarata aventura, inceputurile noastre se leaga de o perioada agitata, de mari transformari sociale si economice. In peisajul schimbarilor de la sfarsitul anului 1989, porneam la drum cu o activitate noua in Romania, impreuna cu Europ Assistance si Intermutuelles Assistance Franta. In era telex-ului si a liniilor de telefonie fixa, am format o mica echipa care a pus bazele serviciilor de asistenta medicala si de calatorie, adaptand ceea ce invata de la partenerii europeni la piata locala.

Anii care au urmat au fost o scoala a adaptarii si acumularii continue. Dupa 1990, Romania trecea prin tumultul post-comunist, iar noile realitati si lipsa de organizare cu care ne confruntam la nivel national ne-au determinat sa ne cream o retea si un set de reguli care sa ne ajute sa mergem mai departe.

 

Inceputurile – 1990-1995

Echipati cu primele vehicule proprii, o ambulanta si un camion de remorcaj, am inceput sa preluam cazuri de asistenta medicala si rutiera in Bucuresti si in tara.

In paralel, am inceput sa construim o retea de prestatori care sa ne permita extinderea la nivel national; am adaugat in portofoliu serviciile de ambulanta aeriana, iar durata interventiilor de asistenta rutiera s-a imbunatatit considerabil cu ajutorul primilor 4 parteneri locali cu care colaboram.

Atrase de noua piata pe care o reprezenta Romania, marile companii de asigurari si asistenta din Europa ne solicitau serviciile. Astfel am dat startul colaborarii cu grupul AXA (AXA Insurance, AXA Assistance, Inter Partner Assistance, Truck Assistance International), Elvia Assurance de Voyages (Franta), Fidelia Assistance (Franta), Eurocross (Olanda), Mercur Assistance (Germania, actual Almeda), Roland Assistance (Germania), RAC Motoring Service (Marea Britanie) si AMI (Franta). Primele servicii de ambulanta aeriana externe care ne-au devenit partenere au fost Pro Jet Ambulance Service (Germania) si Tyrol Air Ambulance (Austria).

 

Evolutia. Asistenta medicala si rutiera pentru asiguratii din Romania – 1995-2000

Motivati de increderea pe care o primeam si de potentialul exceptional al pietei, am continuat sa ne dezvoltam reteaua si portofoliul de servicii, astfel ca pana la sfarsitul anului 1999 devenisem primul operator de asistenta medicala de calatorie pentru un asigurator roman (Roumanie Assurance International/RAI Asigurari, in parteneriat cu Inter Partner Assistance Germania).

Reteaua noastra de asistenta rutiera numara 30 de prestatori la nivel national si dezvoltasem un nou program de asistenta – pompe funebre si repatrieri funerare, in colaborare cu Pompes Funebres Generales (Franta), VanGrundenbeek (Belgia), Rowland Brothers International si Albin International (Marea Britanie).

Perioada 1995 – 1999 a insemnat inceputul colaborarii cu importanti parteneri traditionali, precum Mondial Assistance Group, International Assistance Group, EUROSOS/Mapfre Assistance (Grecia) sau SOS International (Danemarca). Acestora li s-au adaugat ANWB (Olanda), Touring (Belgia), Winterthur (Elvetia), Garantie Assistance (Franta), Europea de Seguros (Spania), HUK Coburg (Germania), MediCall (Elvetia) si Mutuaide Assistance (Franta).

Anul 2000 a marcat nu doar un deceniu de experienta in Romania, ci si cateva schimbari care ne-au adus mai aproape de forma in care activam astazi. Am creat un departament dedicat asistentei de calatorie pentru asiguratii romani ai RAI Asigurari si am implementat programul de asistenta rutiera pentru asiguratii aceleiasi companii. Ne-am extins reteaua de prestatori la 48 de agenti locali pentru servicii de asistenta rutiera si am stabilit primele parteneriate oficiale cu centrul medical Polisanta si cu compania de pompe funebre Anthony. In plan extern, am inceput sa colaboram frecvent cu diverse clinici si spitale din Grecia si Turcia.

 

Anii 2000 – programe pan-europene de asistenta rutiera pentru producatorii de autovehicule

In 2002 am implementat primele doua programe pan-europene de asistenta rutiera pentru un producator de autovehicule, pentru Chrysler si Jeep.

Acestora le-au urmat, in 2003, doua noi programe strategice: asistenta rutiera pan-europeana pentru Peugeot si asistenta rutiera pentru importatorul Mercedes-Benz.

In 2004, portofoliul nostru de servicii devenea mai bogat cu alte patru programe pan-europene de asistenta rutiera pentru Dodge, Mitsubishi, Jaguar si Land Rover si cu contracte de asistenta rutiera si transport auto pentru grupul Autoklass si pentru McDonald’s Romania.

In perioada 2005 – 2006 am implementat proiectul de call center si servicii de asistenta rutiera pentru Porsche Romania (importator Volkswagen, Skoda, Seat si Audi) si programul de asistenta rutiera pentru dealer-ul de autovehicule rulate AAA Auto.

In 2007, in paralel cu dezvoltarea de programe de asistenta rutiera pentru importatorii de autovehicule (BMW prin Automobile Bavaria, Ferrari prin Forza Rossa) si companii de leasing (TBI Leasing), ne-am concentrat pe cateva noi proiecte: asistenta medicala, rutiera si de calatorie pentru ARDAF si programul de asistenta in medicina muncii si second medical opinion pentru compania Royal Caribbean International.

Si anul 2008 a fost unul al proiectelor diverse: am implementat programul pan-european de asistenta rutiera pentru Bentley, am introdus sistemul de abonamente de asistenta rutiera si serviciul de concierge in Romania pentru Arval (membru BNP Paribas) si am inaugurat call center-ul de informare pentru clientii ARDAF.

Sfarsitul anilor 2000 ne-a adus consolidarea pe care ne-am propus-o in domeniul asistentei rutiere. Am initiat noi programe de asistenta rutiera si transport pentru producatorii de autovehicule (2009: asistenta pan-europeana pentru Porsche si Infiniti, 2010: asistenta pan-europeana pentru Mercedes-Benz autoturisme si autoutilitare, Peugeot – prin Trust Motors, Audi, Skoda, urmate in 2011 si de marca Volkswagen) si pentru alte companii (2010: Michelin Euroassist, 2011: Avis Rent-a-Car) si am continuat dezvoltarea de abonamente de servicii pentru Hertz si LEA International Leasing.

Pe parcursul anilor, ne-am imbogatit experienta de lucru cu clienti externi, raspunzand noilor solicitari ale companiilor din Europa: grupul Euroalarm, First Assist (Marea Britanie), Autohome International (Ungaria), Swiss Assistance, SOS International (Olanda), POL Assistance (Polonia), Global Assist (Cehia), Healthwatch Assistance (Grecia), RAC Service Europe (actual Opteven, Franta), SOS Assist Cehia, CONEX Assistance Middle East (Egipt), IFRA Assistance (Austria) si AP Companies (Rusia).

In Romania, am mers mai departe alaturi de asiguratorii romani, cu servicii de call center, asistenta medicala si de calatorie pentru ARDAF-Generali si am devenit partenerul de asistenta rutiera pentru Autonom Rent-a-Car, WIJS Logistics si Antrepriza de Constructii si Telecomunicatii.

Reteaua noastra a cunoscut, de asemenea, o crestere exponentiala. Pe de o parte, odata cu cresterea portofoliului de servicii de asistenta rutiera, am selectat din ce in ce mai multi prestatori locali, astfel incat incheiam anul 2010 cu 362 de agenti. In acelasi timp, am consolidat colaborarea cu cele mai importante companii de rent-a-car de pe piata (Avis, Sixt, Autonom, Bavaria, Rodna, BDT), precum si cu prestigioase agentii de turism (Waastels, Marshal Turism, Touring Europabus, Net Turism, Leader Tour, Tarom). Am initiat un parteneriat cu ANSDAR pentru cazurile de casare auto, cu Service Ciclop pentru reparatii auto si cu Fejer Top pentru asistenta de camioane.

Pe de alta parte, desi anii 2000 au avut ca focus principal domeniul asistentei rutiere, am continuat si dezvoltarea serviciilor medicale. Am stabilit colaborarea cu prima retea de clinici private la nivel national (Medicover), careia i-au urmat noi parteneri din domeniu: SOS Medical & Ambulance, Avamedica, Ambulanta BGS, Medo, Iowemed, Neuromed, Nursing Medica, Pelican, Romcharter Services, Medlife, Prompt Urg, Requiem si Samaritanus. Pe plan international, lucram cu numeroase clinici si spitale din Egipt.

A fost, de asemenea, perioada in care am pus bazele activitatilor de home assistance. Am inceput prin parteneriate cu Romstal si Handyman, dupa care am extins constant reteaua, astfel incat la finele anului 2010 numaram 25 de prestatori de asistenta la domiciliu la nivel national.

2010 a fost si anul in care, pe langa aprecierea clientilor nostri, am obtinut cu brio si cel mai complex standard al calitatii – certificarea ISO9001.

 

Nova RIA24, dupa 28 de ani

Din 2012 si pana in prezent, am diversificat si optimizat colaborarea traditionala cu Mercedes-Benz Romania, impreuna cu care am dezvoltat primul program de asistenta rutiera pan-europeana pentru camioane, serviciul de call center pentru sesizari Mercedes-Benz Dialog (2013), programul pan-european de asistenta pentru autocare Mercedes-Benz si Setra, ca urmare a fuziunii intre Mercedes-Benz si Evobus, si activitatile de informare pentru campaniile de vanzari ale producatorului in Romania (2014).

Alte proiecte pe care le-am initiat au fost parteneriatul cu Automarket in campania Automarket Card si programele de asistenta rutiera pentru VIP Car Management si Remat (2013). Cele mai noi colaborari internationale cu care ne mandrim sunt cele cu Falck Danemarca, QBE Seguros Argentina si International SOS Spania.

La sfarsit de 2014, reteaua noastra de prestatori nationali pentru servicii de asistenta rutiera insumeaza 441 de agenti, portofoliul de asistenta medicala este mai bogat cu un numar de importanti parteneri la nivel national (spitalul Ovidius, Isis Medical Center, RMN Diagnostica, reteaua Sanador, reteaua Regina Maria, spitalul Monza, Eiffelmed si clinicile Icco), iar acordurile cu Perfect Tour si New Concept Travel ne ajuta sa oferim clientilor corporate cele mai bune solutii de asistenta de calatorie.

 

Drumul nostru continua. Suntem pionierii serviciilor de asistenta in Romania iar obiectivul nostru ramane mereu acelasi: sa fim cei mai buni.

Introdu numarul tau de telefon si te sunam noi:

Cere o oferta