Ce este… asistența rutieră

Cei mai mulți dintre noi asociază conceptul de asistență cu sfera medicală sau a serviciilor sociale. Să nu uităm, totuși, că a asista înseamnă, la modul general, a fi alături de cineva pentru a-l ajuta într-o situație problematică, fie că este vorba despre demersuri legale, educative sau de orice alt fel.

 

Dacă ai fost vreodată în situația de a rămâne cu mașina în pană, la drum lung sau în oraș, în mod sigur ai încercat să rezolvi problema cu propriile tale resurse și, dacă acestea n-au dat roade, ai apelat la cunoștințe sau la un serviciu specializat de remorcaje, care să te ajute să-ți transporți mașina la service. Dar, dacă tot citești aceste rânduri, îți propunem un scurt exercițiu de imaginație.

Ce s-ar fi întâmplat dacă te grăbeai să ajungi la o reuniune importantă în alt oraș? Sau dacă aveai cu tine în mașină întreaga familie sau un grup de prieteni de care trebuia să te îngrijești în egală măsură? Ori dacă pur și simplu nu erai convins că soluția de tractare pe care ai găsit-o e complet sigură și potrivită pentru mașina ta? (Nu adăugăm aici scenarii de filme horror, cu defecțiuni în locuri izolate, în toiul iernii celei mai aspre și fără conexiune de mobil sau de date – deși, statistic, se întâmplă și asta din când în când..)

 

Pe scurt, există situații pe care un simplu camion de remorcaj nu le poate rezolva – situațiile în care este vorba despre oameni și despre nevoile lor. De aceea, conceptul de asistență rutieră înseamnă, de multe ori, mai mult decât un transport pe platforma de remorcaj sau decât o tractare.

O intervenție de asistență rutieră începe cu descrierea detaliată a problemei pe care o ai și a contextului în care te găsești. Operatorul care îți preia apelul va ști astfel care este cea mai bună soluție tehnică pentru mașina ta (depanare pe loc sau transport pe platformă până la cel mai apropiat service autorizat) și cea mai confortabilă soluție pentru pasageri. Poate trebuie să îți continui imediat drumul, în timp ce mașina ta pleacă spre service, poate ai nevoie de cazare peste noapte, cât timp aștepți să se termine reparațiile, sau poate mașina ta trebuie livrată în alt oraș decât cel în care ajunge la service. Pentru fiecare dintre aceste cazuri – și pentru altele – există o soluție pe care un serviciu de asistență rutieră ți-o va oferi.

Dacă îți faci griji în privința costurilor, trebuie să știi că acestea sunt întotdeauna corecte, pentru că o companie de asistență rutieră are o rețea agreată de prestatori și colaboratori certificați. Fie că vorbim despre remorcajul în sine sau despre serviciile conexe (cazare, vehicul de înlocuire, bilete de autocar, tren sau avion, transportul mașinii înapoi la domiciliu etc.), ai garanția că totul se desfășoară așa cum trebuie și la prețuri echitabile.

 

Te-am convins, așadar? Asistența (rutieră) nu are de-a face cu birocrația sau cu instituțiile statului, dar are foarte mult de-a face cu tine.

Introdu numarul tau de telefon si te sunam noi:

Cere o oferta