Ce este... consultatia la domiciliu?

Luna aceasta, la rubrica #glosarNovaRIA24 ne indreptam atentia asupra unui alt domeniu important din activitatea noastra, asistenta medicala.

Clientii nostri au la dispozitie un portofoliu complex de servicii medicale cu ajutorul retelei noastre nationale de parteneri, iar unul dintre aceste servicii este consultatia la domiciliu.

In sistemul national de asigurari de sanatate, pacientii pot beneficia de vizite la domiciliu in baza recomandarii medicului de familie sau a medicului curant din ambulatoriu sau din perioada spitalizarii. Durata si natura ingrijirilor la domiciliu sunt reglementate conform unor criterii stabilite de autoritati in legatura cu diagnosticul pacientului, iar in viziunea generala acest tip de servicii este destinat doar unor anumite categorii de pacienti (cei varstnici sau imobilizati in urma unor boli cronice).

In realitate insa, restrictiile fac ca acest sistem sa fie ineficient pentru multi dintre pacienti, in conditiile in care acestia nu au acces imediat la medicul de familie sau problema cu care se confrunta nu este definita ca o urgenta. (Conform Serviciului de Telecomunicatii Speciale, aproximativ 65% din apelurile efectuate la numarul unic 112 nu semnaleaza urgente.*)

Astfel, nevoia pacientilor de a fi tratati cu promptitudine in orice situatie a condus la aparitia unor alternative - atat in Romania, cat si in alte tari, unde sistemul public de sanatate beneficiaza de alte standarde si prerogative. Alternativa noastra are la baza convingerea ca oricine trebuie sa aiba acces la ingrijiri medicale de calitate, in cel mai scurt timp.

Indiferent ca simptomele pacientului indica sau nu o situatie de urgenta, ca acesta se gaseste acasa ori in deplasare, ca este imobilizat sau nu, vizita medicala la domiciliu este echivalentul unei consultatii de urgenta. Diferenta consta in spectrul mai larg al afectiunilor pentru care se intervine si, foarte important, in confortul sporit al pacientului. Sa exemplificam: chiar daca nu este considerata o urgenta medicala, o stare subfebrila sau o valoare scazuta a tensiunii arteriale creeaza un disconfort care de multe ori ne impiedica sa ne deplasam la medic sau la spital pentru o consultatie. Vizita medicala la la domiciliu raspunde nevoii de investigatii si demers terapeutic, intr-un timp la fel de scurt ca interventia unei ambulante, dar intr-un numar mai mare de cazuri si fara ca pacientul sa fie nevoit sa isi paraseasca locuinta pentru a fi diagnosticat.

Pentru calitatea actului medical garantam noi, in orice colt al tarii s-ar afla pacientii nostri: am construit cea mai puternica retea de parteneri pentru servicii medicale, iar medicii cu care colaboram au la randul lor experienta standardelor ridicate ale retelelor private de sanatate din Romania. Cat despre confort si eficienta, sunt primele lucruri pe care le avem in minte de fiecare data cand preluam un caz nou. Pentru noi e simplu, de ce sa nu fie si pentru tine?

*Sursa aici.